28 de novembre del 2012

Potenciant el nostre cos

Com em vesteixo? Quins colors m'afavoreixen més? Com puc dissimular aquelles parts dels cos que no m'agraden tant? Quins pantalons hauria de portar si tinc molta cadera? Quines peces bàsiques hauria de tenir com a fons d'armari? Quines són les tendències de cara a aquest hivern?
Aquestes i altres preguntes relacionades amb l'estil a l'hora de vestir, la imatge personal i les tendències per a l'hivern 2012 van marcar la xerrada que Ingrid moda i l'assessora d'imatge i estilista Adela Llorens van organitzar divendres 23 de novembre al Museu de la Mediterrània de Torroella. Amb una sala plena a vessar, l'Adela Llorens va repassar les diverses formes geomètriques en què poden classificar-se les figures femenines (Piràmide Inversa, Rectangle, Oval, Rodona, Piràmide, Rellotge de Sorra i Guitarra) i va proposar els escots, vestits, jaquetes i pantalons que més afavoreixen i potencien unes parts del cos per dissimular-ne unes altres.
La xerrada va tenir una vessant molt pràctica i divulgativa al utilitzar diverses peces de roba d'Ingrid moda sobre una model i comprovar de quina manera s'haurien de portar i combinar per treure el màxim partit a la nostra figura. També va utilitzar algunes de les persones assistents a la xerrada per explicar la tipologia de colors càlids o freds i com afavoreixen més o menys a persones amb un to de pell, ulls i cabells determinat.
Segons Llorens, cadasqú té un tipus de cos o un altre i no depen d'estar més gras o més prim sinó que l'estructura de la figura sempre és la mateixa. Els elements realment importants són l'alçada de la persona i la proporció entre les cames i el tors però molt poques dones gaudeixen d'una figura perfecta, per la qual cosa l'objectiu és potenciar les parts bones del nostre cos per deixar de fixar-nos en les que ens agraden menys.

L'estilista també va fer un repàs de les peces de roba que haurien de configurar el fons d'armari imprescindible per a cada temporada i de quina manera es poden combinar per maximitzar l'ús de cada una de les peces. En teoria, un bon fons d'armari per a vestir el dia a dia hauria d'incloure 4 peces de baix (pantalons o faldilles) i tres peces de dalt que combinin per cada una de les de baix. Com a bàsic i sense caducitat: pantaló negre, camisa blanca, americana negre, vestit negre, pantaló texà i sabata de taló alt.
Alguns dels temes que l'Adela Llorens va comentar a la xerrada, com ara la tipologia de colors segons el to de pell i cabells i propostes concretes per vestir segons la forma del cos, s'aniran desenvolupant en properes entrades del blog.

2 comentaris:

  1. Molt bé Adela!! La propera xerrada no me la perdo! Felicitats! Silvia

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Sílvia, esperem poder-ne organitzar una altra ben aviat. Una abraçada!

    ResponElimina