29 de març del 2013

Consells del Jurat - l'Atena


Bon dia! 
Jo soc l’Atena. Sóc estudiant de disseny de moda a BAU i apassionada pel món de les arts escèniques i l’espectacle en general. La meva experiència en aquest àmbit creix dia a dia, però puc dir que el millor coneixement és el que s’extreu dels propis projectes. Aquest cop vindré a aquest jurat representant l’ideologia de Quatre Mans. Però no parlem de mi i pareu atenció al consell! 


L’originalitat és com l’energia: ni es crea ni es destrueix, simplement es transforma, i la nostra feina és saber-la transmetre o aplicar. Podem ser originals fent un bon dibuix, dissenyant un vestit o fins i tot redactant un teorema matemàtic. Una persona original és també una persona creativa, i una persona creativa ho és en tots els àmbits de la seva vida quotidiana. És per això que us proposo un exercici molt simple per posar a prova la vostra creativitat! 
En un full en blanc heu de col·locar dos cercles, un quadrat i tres triangles! 
A continuació us ensenyaré algunes solucions, no feu trampes i creeu primer el vostre! Vull recordar que no hi ha una única solució correcta, evidentment, ja que estem valorant la creativitat i no resolent cap problema. 


A la primera il·lustració veiem un resultat poc creatiu. No s’ha tingut en compte l’espai, ni la possibilitat de joc de les formes. 
A la segona il·lustració observem un resultat un xic més creatiu, un aprovat. Observem que ha jugat amb les mides i amb la composició entre formes, però encara no ha tingut en compte l’espai. 
Finalment veurem un exemple d’un exercici que podria merèixer un excel·lent. Ha canviat les mides, la composició i ha tingut en compte el marc del paper en blanc per descomposar-lo. Observeu que les formes sembla que estiguin en un equilibri vertiginós. 
Bé, desprès d’aquest petit experiment només em cal dir-vos un parell de cosetes. Primerament, que no us desanimeu perquè la creativitat la té tothom, només cal treballar-la, i es pot descobrir a qualsevol edat! I en segon lloc, i per acabar, us deixo amb una frase cèlebre perquè inspiri a petits i grans. Ah! I deixeu provar aquest exercici als més menuts de la casa que potser us sorprendran!  
"La curiositat per la vida en tots els seus aspectes continua essent el secret dels grans creatius"Leo Burnett (Publicista nordamericà, 1891-1971)

Atena Pou
Quatre mans 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada